Eterično olje benzoina

(Styrax benzoin)

Kratek opis: Benzoin je tropsko drevo z nežno zelenimi listi in sadeži, ki imajo trdo lupino. Smola, pridobljena iz tega drevesa je obrambni mehanizem na poškodbe debla. Eterično olje se pridobiva s parno destilacijo smole.

 
 
 

Nahajališče: Sumatra, Java, Laos, Vietnam, Tajska, Kambodža

Lastnosti: Eterično olje benzoina ima vonj po čokoladi z balzamičnimi podtoni. Dobro se meša z ostalimi smolami, začimbami in vrtnico, sandalovino, jasminom, cipreso, borom, limono in brinom.

Terapevtsko učinkovanje: antiinflamatorik, antioksidant, antiseptik, astringent, deodorant, diuretik, ekspektorans, karminativ, sedativ.

Eterično olje benzoina je namenjeno razvajanju, saj njegov sladek vonj pomirja žalostne, osamljene in depresivne ljudi. Najpogosteje se ga uporablja v Friarjevem balzamu, ki je narejen po 600 let stari recepturi. Ta balzam je namenjen zdravljenju prehladnih obolenj, deluje antiseptično in pomirjujoče na srbečo urtikarično ter ekcematozno kožo. Na splošno za benzoin velja, da je topel, pomirjujoč in materinski.

Podobno kot mira, eterično olje benzoina uporabljamo za nego poškodovane, vnete in prizadete kože.

Učinkovanje na duhovnem področju: povečuje udobje, lebdenje, in na drugi strani mir in varnost.

Milina srca lahko včasih dojame dušo in čute s tako nerazumljivo jasnostjo, brez besed razlage. Ne glede na to, kaj se dotakne duha, duša mora govoriti, da njen glas pride do samega bistva bitja. Včasih napačno razumemo te drobne kaplje smole, ki v sebi hranijo energijo samega sonca. Prepričljivo in direktno odpre vrata srca in misli, da v njih vstopijo darovi, ki so bili prej na razumnem nivoju zavrnjeni; dovoli, da prejema duh od duše, v občutju, v vedenju, v samem obstajanju.

 
 
 

Benzoin je lahko pot do razumevanja, ko je pred vami zgolj zmešnjava. Pomaga pri odločitvah, ki jih moramo narediti s srcem. Je tista prepotrebna mehkoba, ki nam manka takrat, ko smo izgubili sebe. Sami sebe s pomočjo eteričnega olja benzoina spret najdemo, spet najdemo tisto svetišče v lastni duši.

 

Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt