5 načinov za nego kože z jogurtom

Jogurt je dober, še posebno za jutranji zajtrk, kot osvežilo sredi dneva ali pa kar tako. Že babice so govorile, da kar je dobro za notri, je dobro tudi za zunaj. Pa poglejmo, kako jogurt uporabljamo za zunaj, za nego kože.

Jogurt je sestavljen iz obilice beljakovin, kalcija, vitamina D in probiotikov, bakterij, ki pozitivno vplivajo na naš prebavni trakt. Kot tak dela čudeže v našem telesu, v kolikor pa ga nanesemo na kožo, pa bo delal čudeže tudi tam. Jogurt s svojo žametno teksturo kožo vlaži, odpravlja aknavost, preprečuje prezgodnje staranje kože, blaži sončne opekline in zmanjša razbarvanost kože. Vsekakor pa moramo biti pozorni, da na kožo nanašamo poln jogurt, brez sintetičnih primesi in polnil. Nikakor ne smemo pozabiti, da se 60% snovi, ki jih nanesemo na kožo, vanjo tudi vpije.

 

1. Vlaženje

Kožo navlažimo in poživimo s preprostim nanosom čistega jogurta na obraz. Obraz si najprej umijemo in nato na obraz nanesemo jogurt. Jogurt bo vodo od umivanja zadržal v naši koži. Takšno masko pustimo na koži 10 minut in jo nato speremo z obraza.

Mlečna kislina, naravna oblika alfahidroksi kisline, v jogurtu kožo gladi in odstranjuje odmrle kožne celice.

 

2. Negovanje kože po sončenju

Sonce kožo izredno poškoduje, zagorela koža pa se v kozmetiki tretira kot zabrazgotinjena. Posledice sončenja tako blažimo z nanosom jogurta direktno na kožo, cink v jogurtu pa bo pomiril in ublažil tudi morebitne opekline od prekomerne izpostavljenosti soncu.

V kolikor želimo še ojačati delovanje jogurta, mu lahko dodamo nekaj kapljic eteričnega olja nemške kamilice ali sivke.

 

3. Odpravljanje aknavosti

Jogurt vsebuje snovi, ki uničujejo bakterije in gljivice. Z jogurtom enostavno prekrijemo akne in ga po tridesetih minutah speremo.

 

4. Odpravljanje razbarvanosti kože

Jogurt ob redni uporabi kožo tudi posvetli in tako zmanjša lokalna razbarvanja kože. Sončne in starostne pege tako ne bodo toliko opazne. Za močnejše delovanje lahko jogurtu primešamo tudi limonin sok. Po tridesetih minutah oblogo speremo s kože, postopek pa ponovimo trikrat tedensko.

 

5. Preprečevanje prehitrega staranja kože

Vsi se zavedamo, da so gube neizbežne, vendar pa ni nujno, da prekmalu potrkajo na naša vrata. Na tem področju nam priskoči na pomoč jogurt s svojo mlečno kislino, ki raztaplja odmrle kožne celice in oža pore.

Masko si pripravimo tako, da žlico oljčnega olja zmešamo s štirimi žlicami jogurta. Mešanico nanesemo na obraz in jo po tridesetih minutah speremo. Postopek ponovimo trikrat tedensko.

 

Vedno uporabimo zgolj poln, po možnosti jogurt, ki je bil pridelan na lokalni in ekološki kmetiji. Nekateri ljudje so na jogurt tudi alergični. V kolikor se pojavi srbeča in pordela koža, jogurta ne smemo več nanašati na kožo.
Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt