9 novih načinov uporabe vodke

Vodka je ena od tistih pijač, ki jo ljudje konzumirajo že več stoletij. Je tudi najbolj znana alkoholna pijača, ki se jo meša na sto in en način. Morda je tudi malo manj znano, da se jo uporablja tudi v zdravstvene namene. Zakaj bi torej uporabljali vodko samo za pitje?

 

OSVEŽITEV PERILA

Če se ste obleko nosili le kratek čas in še ni primerna za pranje, jo lahko na hitro poškropite z vodko ter pustite sušiti na obešalniku. Vodka uniči bakterije, ki so se nabrale na obleki, vendar ne pusti na blagu nobenega vonja.

 

SIJAJ POHIŠTVA

Imate težave s sijajem kromiranih, steklenih in porcelanastih delov pohištva? Čisto krpo navlažite z vodko ter z njo očistite težavne dele pohištva.

 

PODALJŠANJE TRAJNOSTI REZANEGA CVETJA

Če vam je vodka pomagala najti ljubezen, vam jo lahko tudi pomaga ohraniti - no, vsaj simbole ljubezni. Dodajte nekaj kapljic vodke in žličko sladkorja v vodo. S tem bo vaše rezano cvetje ostalo dlje časa obstojno. Vsekakor pa ne smete pozabiti vsakodnevno zamenjati vodo.

 

VOJNA Z INSEKTI

Vodka odgaja tudi insekte ter mrčes. Natočite jo v razpršilnik in se zapodite za insekti. Opozorim pa naj vas, da pazite na čebelice, ki so koristne za našo naravo.

 

UBLAŽITEV PIKOV MEDUZ

Meduze so reden pojav v Jadranskem morju tako, da smo se že verjetno vsi srečali s temi morskimi živalmi. Kljub vsemu pa so mnogi z njimi prišli tudi v tesnejši stik, posledično pa je letni dopust mineval v bolečinah.

Vsak dober dopustnik pa ima s seboj na dopustu vedno pri sebi vodko, redko kdo pa ve, da vodka opekline, ki jih povzročijo meduze dezinficira ter ob tem tudi ublaži bolečine.

 

ČUDOVITO SVETLEČI SE LASJE

Vodka ne naredi samo tega, da si vi mislite kar najlepše o drugih ljudjeh, pač pa dejansko polepša izgled. Kako?

Dodajte šilce vodke v svoj šampon in vaši lasje bodo močnejši in svetlejši.

 

ODSTRANJEVANJE PLESTNI

Imate v stanovanju plesen? Verjetno, v kolikor je namerno ne želite videti. Plesen se namreč izredno hitro naseli v stanovanju, izredno težko pa jo je odpraviti. Do sedaj smo se nanjo spravljali z grobimi in strupenimi kemikalijami, sedaj pa jo lahko poškropimo z vodko. Pustite jo delovati na plesni 15 minut in se nato zakadite nad težavo še s staro krtačko. Učinkovalo bo.

 

POMIRJEVALNA TINKTURA

Napolnite stekleno posodico s svežimi cvetovi sivke in jih prelijte z vodko. Pokrovček trdno zaprite in posodico postavite za tri dni na sonce. Po treh dneh tekočino precedite in že imate doma pomirjevalno tinkturo, ki jo lahko nanesete na boleče predele telesa.

 

UBLAŽITE ZOBOBOL

Vas boli zob? Vaša prioriteta je seveda obisk zobozdravnika, vendar pa do takrat boličino odpravite z vodko, ki jo previdno nanesete na boleč zob. Če ne drugega, bo umirila bolečino v dlesni okrog zoba.

 

Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt