7 načinov uporabe jojobinega olja

Na našem malem blogu se poskušamo čim bolj posvečati domačim, preprostim in naravnim kozmetičnim receptom. Tokrat se bomo posvetili jojobinemu olju, ki je prečudovito rastlinsko olje in izredno koristno naši koži.

Jojobino olje spada med rastlinska olja, vendar je tehnično rastlinski vosek, izredno podoben sebumu, oljnemu izločku naših žlez lojnic. Najbolj primeren je za mastno in mešano kožo, saj z njim dejansko prelisičimo žleze lojnice, da prično izločati manj sebuma in tako odpravimo neprijeten "svetleč" izgled kože. Z njim lahko negujemo tudi lase in celotno telo.

Nočna vlažilna nega obraza. Jojobino olje naredi obraz svetleč, zato se mnogi uporabniki raje odločijo, da ga nanesejo na obraz preko noči. Že nekaj kapljic dela čudeže, saj bo koža nahranjena in vlažena. Olje se dobro obnese tudi pri aknasti koži, saj umiri podivjano delovanje oljnih žlez in umirja že nastale akne.

Vlažilno kopalno olje. Po tuširanju nanesemo nekaj kapljic tega prečudovitega olja na dlani in ga nanesemo po vlažni koži. Olje bo zadržalo vlago v koži in tako preprečevalo njeno izsuševanje.

Odstranjevalec ličil. Jojobino olje lahko uporabljamo tudi za odstranjevanje ličil, tudi okrog oči. Na bombažno blazinico nanesemo nekaj kapljic tega olja in nežno odstranimo ličila.

Balzam za ustnice. Olje nanesemo direktno na ustnice, ki bodo ekstra negovane. Še posebno vam bodo hvaležne razpokane in suhe ustnice.

Nega obnohtne kožice. Okolico nohtov namažemo z oljem in pustimo, da obnohtno kožico zmehča. Tako jo bomo veliko lažje odstranili.

Nega las. Jojobino olje nanesemo na lasne konice ali nekaj kapljic tega olja dodamo regeneratorju, ki ga uporabljamo.

Nega kože pred britjem. Pred nanosom kreme za britje nanesemo jojobino olje. Britje bo lažje, koža pa bo po britju gladka.

Tako, to je nekaj preprostih napotkov za uporabo jojobinega olja v kozmetiki. Kakšne pa so vaše izkušnje s tem izredno negovalnim oljem?

 

Sorodni članki:

 

Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt