Eterično olje divjega korenja

(Daucus carota)

Kratek opis: Divje korenje je enoletna ali dvoletna rastlina z neužitno belo korenino. Eterično olje se pridobiva s parno destilacijo posušenih semen.

Nahajališče: Francija, Amerika

Lastnosti: Eterično olje korenja je rumeno ali oranžno rjavo ter viskozno. Ima topel, sladek, rezek, svež vonj z zemeljskimi, suhimi, lesnatimi podtoni. Dobro se meša z večino začimb in citrusov ter cedrovino, geranijo, pačulijem in palmaroso.

 
 
 

Terapevtsko učinkovanje: antiseptik, karminativ, depurativ, diuretik, tonik.

Eterično olje divjega korenja deluje tonično na jetra. V masažnih oljih in kopelih pomaga obnavljati jetrne celice po hepatitisu in ostalih obolenjih jeter. Prav tako čisti kri, zdravi ekceme, dermatitis, osip in psoriazo. Ravno zaradi teh lastnosti je koristen dodatek vsem kozmetičnim sredstvom za nego kože, še posebno starejše, zrele in zgubane kože. Na splošno deluje regenerativno, očiščevalno in pomlajevalno.

Na psihološkem področju nima nekih posebnih učinkov.

 
 
 
Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt